De energietoeslag is zeer welkom met de flink gestegen energiekosten. De gemeente kan óók advies geven over energiebesparing.
De energietoeslag is zeer welkom met de flink gestegen energiekosten. De gemeente kan óók advies geven over energiebesparing.

Meer inwoners komen nu in aanmerking voor energietoeslag

Algemeen

HELLENDOORN - Ook dit jaar komen inwoners van de gemeente Hellendoorn met een beperkt inkomen weer in aanmerking voor energietoeslag. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming die door de gemeente wordt uitgekeerd.

Dinsdag 28 november heeft de gemeenteraad van Hellendoorn besloten dat de doelgroep voor deze toeslag wordt verruimd. Alle inwoners met een huishoudinkomen tot 130 procent van het sociaal minimum komen in aanmerking. Energietoeslag is bedoeld om huishoudens met een beperkt inkomen te compenseren voor de gestegen energieprijzen. Inwoners met een huishoudinkomen tot 120 procent van het sociaal minimum krijgen 1300 euro; inwoners met een huishoudinkomen tussen 120 en 130 procent ontvangen 1100 euro.

Ruimere opzet

De gemeente hanteert een mooi ruime opzet voor deze regeling. “Met een inkomensgrens van 130 procent van het sociaal minimum doen we meer dan veel andere gemeenten in Nederland”, zegt wethouder Egbert Nijenbanning. “We krijgen een rijksvergoeding gebaseerd op 120 procent. Het komt er dus op neer dat in onze gemeente relatief meer huishoudens deze toeslag kunnen aanvragen.”

Automatische uitbetaling

Om het zo gemakkelijk als mogelijk te maken voor inwoners, krijgen veel mensen uit de doelgroep de toeslag binnenkort automatisch uitbetaald. Zij krijgen hierover in de maand december een brief. Inwoners die geen brief ontvangen maar wel denken recht te hebben op energietoeslag, kunnen deze vanaf 15 december aanvragen.

Hulp nodig?

Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het invullen van het aanvraagformulier, kunnen hiervoor terecht op het Huis voor Cultuur en Bestuur. Tijdens de wekelijkse inloopochtend op woensdag (tussen 9.00 en 12.00 uur) of op afspraak staan medewerkers klaar om hierbij te helpen. Een afspraak maken kan door te mailen naar inkomensondersteuning@hellendoorn.nl of bellen naar 06-41535174.

Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 49 minuten geleden
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 4 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 7 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 9 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 10 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 22 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59