De bowlingboerderij in de oude situatie en zoals het er over een paar jaar uit kan gaan zien (inzet).
De bowlingboerderij in de oude situatie en zoals het er over een paar jaar uit kan gaan zien (inzet).

Bowlingboerderij wordt ‘t Koersenhof

Nieuws

NIJVERDAL - Op een drukbezochte informatieavond lichtten Erik en Marieke van Faassen hun plannen voor ‘t Koersenhof toe. Op 20 september 2021 legde een alles verwoestende brand hun bedrijf en woonhuis in de as. Na ruim twee jaar kunnen ze verder met concrete plannen voor ‘de wederopbouw van de Bowlingboerderij’.

 “We hebben besloten niet een nieuwe bowlingboerderij of horecagelegenheid te bouwen”, vertelt Erik. “De coronapandemie en de energiecrises hebben ons hard geraakt. Daarbij is het op dit moment ontzettend moeilijk personeel te vinden. Het lijkt wel alsof er ineens geen koks meer zijn.”

Overleg gemeente

“Toen het voor ons duidelijk was, dat we niet een nieuwe bowlingboerderij gingen bouwen, kwam natuurlijk de vraag: wat dan wel?” vult Marieke aan. “We hebben met de gemeente overlegd wat kan en mag en, misschien nog wel belangrijker, waar behoefte aan is. Woonruimte voor mensen die zorg nodig hebben was de uitkomst. Daar zijn wij mee aan het werk gegaan.”

De Twentse Zorgcentra, die op diverse locaties in de gemeente werkzaam is, heeft de intentie uitgesproken hier een zorgcentrum te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

Informatieavond

In aanloop naar de informatieavond zijn Erik en Marieke de wijk ingegaan om hun buren aan de Koersendijk en Oranjestraat persoonlijk op de hoogte te brengen van hun plannen. “Wij vonden dat we dat moesten doen”, vertelt Erik. “We hebben hier altijd met veel plezier gewoond en gewerkt en de manier waarop zij ons hebben opgevangen direct na de brand was hartverwarmend. Vanuit heel Nijverdal en Hellendoorn hebben mensen ons gesteund en daar zijn we heel dankbaar voor. Dat iedereen zo betrokken is heeft ons echt goed gedaan en daarom hebben we deze informatieavond ook heel breed gedeeld op alle sociale media, zodat iedereen er kennis van kon nemen. We zijn ontzettend blij met de grote opkomst vanavond en de overwegend positieve reacties. Mensen zijn geïnteresseerd, positief over de plannen en er zijn een paar goede vragen gesteld.”

Een van die vragen had betrekking op de Evenementenweide. Met activiteiten als de YuMan Race, Bruisend Nijverdal en de kermis zullen de bewoners van de zorgappartementen met enige regelmaat geluidsoverlast hebben. “Daar hebben we met de gemeente over gesproken en daar wordt in de bouw rekening mee gehouden. De bouw van de zorgappartementen mag niet ten koste gaan van de activiteiten op de Evenementenweide.”

Nadat alle vragen waren beantwoord bedankten Erik en Marieke iedereen nogmaals voor de komst en positieve reacties en ging iedereen met een tevreden gevoel en nog napratend naar huis.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 9 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11