Afbeelding

Een ode aan de ouderen in de samenleving

Uitgaan

NIJVERDAL - Theatermaker Fred Delfgaauw liep in de coronatijd mee met een aantal medewerkers van een instelling voor ouderenzorg. Zijn ervaringen inspireerden hem tot het maken van een voorstelling over de zorg met de titel ‘Broos’. Een theatrale ode aan de ouderen van de samenleving. Deze voorstelling is op donderdag 14 maart om 20.15 uur te zien in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Ontroering, humor en verrassende verhalen van kleurrijke personages die vertellen over hun leven nu ze oud zijn. Ze wilden allemaal oud worden, maar ervaren het nu als een last waar ze het beste van proberen te maken, samen met degenen die nu voor hen zorgen. Meesterverteller Fred Delfgaauw brengt die personages tot leven.

Tijdens de coronacrisis waren de theaters gesloten. Voor theatermaker Fred Delfgaauw een aangelegenheid om langdurig mee te lopen in een zorginstelling. Hier heeft hij aangrijpende, maar ook humoristische verhalen verzameld. Van bewoners, het personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. In deze nieuwe voorstelling wordt heel herkenbaar hoe breekbaar ‘zorg’ is. Zorg is ‘Broos’. Het is een liefdevol eerbetoon aan allen die onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd, zorg bieden die oudere mensen nodig hebben. En die je laat beseffen hoe je ook op hoge leeftijd nog over levenskracht kunt beschikken.

Kaarten à 19,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 16 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 20 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 23 uur geleden
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' gisteren
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05