Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak. Foto: Fotografie Mike Rikken

‘Draw2design is een terechte winnaar’

Zakelijk

NIJVERDAL - Na een uitgebreide introductie van de drie genomineerden, gevolgd door een zenuwslopende stemronde, ging het dak eraf: Draw2design is uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar.

De leden van Business Club Hellendoorn-Nijverdal (BCHN) waren woensdag 20 maart massaal aanwezig tijdens de Onderneming-van-het-jaarverkiezing. Genomineerden Draw2design, Catapult creëert en Ross Salland werden middels een filmpje gepresenteerd, moesten diverse kritische, maar ook hilarische vragen beantwoorden en werden genadeloos met zichzelf geconfronteerd uit monde van verschillende medewerkers. Het gaf de aanwezigen een goed beeld van deze bedrijven en hoe zij het thema van dit jaar ‘klantvriendelijkheid en dienstverlening’ in de praktijk brengen.

Zandkunstenares Rosa van der Vijver maakte voor elke onderneming een passend zandschilderij, waarin alle aspecten naar voren kwamen. Dit leverde vanuit de zaal diverse bewonderende klanken op en vanzelfsprekend een luid applaus.

Na de stemronde, de stem van de leden telt voor 40% mee in het eindresultaat, werden de genomineerden niet langer in spanning gehouden en werd Draw2design uitgeroepen als winnaar. De jury was zeer te spreken over hun flexibiliteit, het mee kunnen denken met de klant en het gebruiksvriendelijker maken van de programma’s waarmee ze werken, zodat hun klanten daar ook goed mee overweg kunnen. In alles wordt met de klant meegedacht en het feit dat in de ruim vijftien jaar dat het bedrijf bestaat nog geen enkele medewerker is weggegaan zegt wel iets over de werksfeer. De in het pand aanwezige bedrijfsbar schijnt daar overigens een belangrijke rol in te spelen.

Na het officiële gedeelte mocht Raymond van Amersfoort, eigenaar, veel handen schudden en felicitaties in ontvangst nemen, wat hij met een grote lach deed. “Dit hadden we niet verwacht, maar het is super dat we gewonnen hebben. Wat een geweldige avond!”

BCHN organiseert elk jaar de ‘Onderneming van het Jaar’-verkiezing. Ze hanteren daarbij steeds een ander thema en zoeken daar een aantal passende bedrijven bij. Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt, bezoekt de jury deze bedrijven en kent punten toe. De leden van de BCHN geven op de verkiezingsavond hun stem, die voor 40% meetelt.

Afbeelding
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute 3 uur geleden
René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 16 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 17 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 19 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 19 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 20 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 20 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 23 uur geleden